Behöver du fylla på med hudvårdsprodukter? Vi skickar hem till dig. Just nu fraktfritt. Läs mera härNu erbjuder vi även videokonsultationer. Läs mera härZO Skin Health

ZO Skin Health

Forskningen

I över 35 år har mannen bakom ZO Skin Healths produkter och behandlingar Dr. Zein Obagi, legitimerad dermatolog, utvecklat banbrytande hudvårdslösningar som bygger på filosofin att man kan skapa frisk hud och inte bara behandla sjukdomar och skador. Den här inställningen har gjort att han nu anses vara en ledande auktoritet inom hudhälsa och hudföryngring i många länder. Dr. Obagis innovativa principer för att återupprätta en frisk hud anses vara ”gold standard” för hudvård. Han är också en av världens ledande experter på kemisk peeling vilket bara är en av hans specialiteter. Andra är behandling av mörkare hudtoner och att lösa komplexa dermatologiska problem runt om i världen.


Medicinsk hudvård

Den typ av avancerad hudvård som ZO Skin Health representerar brukar benämnas medicinsk hudvård. Med medicinsk hudvård menas hudvårdsprodukter som innehåller vetenskapligt dokumenterade effektiva ingredienser som AHA-syror, retinol, vitaminer och antioxidanter. Med Dr. Obagis omfattande forskning kring dessa ingredienser, avancerade leveranssystem och andra revolutionerande nyckelteknologier erbjuder ZO Skin Health ett komplett sortiment för den som vill ta sin hudvård till nästa nivå.

Att vara ZO Skin Health kund hos Hudläkarna

Produkterna och behandlingarna finns bara på särskilt utvalda kliniker och Hudläkarna är utvalda som enda klinik i Östergötland. När du börjar använda ZO Skin Health får du ett personligt sammansatt behandlingsprotokoll. Vi tar före och efterbilder och erbjuder kostnadsfria uppföljningar för att du alltid ska ha den optimala hudvården utifrån din huds behov. Vid den första konsultationen erbjuder vi en kostnadsfri GSR - Getting Skin Ready behandling.


Hudvårdsrutinen

Hudvårdsrutinen består av både hudvårdsprodukter och behandlingar. Produkterna är indelade i tre steg:

1. Getting Skin Ready

En hälsosam hud börjar med enkla grundläggande steg som normaliserar och balanserar huden. Getting Skin Ready är första steget på vägen till en hälsosam hud. Det är ett system som arbetar i synergi för att normalisera hudens funktioner och för att optimera resultatet av din hudvård.

Rengöring – rengöringsprodukterna tar bort smuts från hudens yta och bidrar till att normalisera huden.

Exfoliering – förbättrar förnyelsen av huden, ökar blodcirkulationen, ökar produkternas effekt och tar bort döda hudceller

Toning – talgkontrollerande pads och ansiktsvatten kontrollerar talgproduktionen, återställer pH-värdet samt lindrar torr hud

2. Prevent + Correct

Ett brett sortiment av produkter som korrigerar hudproblem som orenheter, solskador, ojämn hudton, rodnader och åldrande samtidigt som de förebygger framtida skador. Produkterna väljs noggrant ut efter hudens behov. Här finns produkter som bibehåller en hud i balans, som förebygger skador men också mer aggressiva protokoll som arbetar målinriktat för att reparera och återuppbygga. Väldokumenterade ingredienser som retinol, växtfaktorer, AHA-syror och vitamin C används här. Dessa är potenta ingredienser som fått effektiva leveranssystem vilket säkrar en komplett strategi för att reparera och återskapa en frisk hud.

3. Protect

Avancerad trippelformulering som skyddar mot skador som orsakas av sol och ljus. De använda solfiltren är dokumenterat fotostabila vilket betyder att de inte bryts ned när de utsätts för solljus. Detta i sin tur innebär att varaktigt gott skydd för huden. ZO Skin Healths solprodukter skyddar mot solens skadliga effekter på både kort och lång sikt. Alla produkterna är rekommenderade för dagligt bruk av Skin Cancer Foundation i USA.


Behandlingar - peels

ZO Skin Healths Signature Peels består av produkter både för professionellt bruk och för hemmabruk. Dessa är en viktig del i alla hudvårdsrutiner för att uppnå och bibehålla en god hudhälsa. Peelingprodukterna är utvecklade för att motverka en lång rad hudproblem som solskador, mörka fläckar, ojämn hudstruktur, bristande lyster, fina linjer, rynkor och oren hud.

Peelingen görs i tre steg som förbättrar huden, avlägsnar döda hudceller och normaliserar huden. Detta gör att den både ser friskare ut och att den känns friskare, utan irritation eller tid för återhämtning.

Steg 1 bryter ned fettbarriären och förbättrar huden så att den aktiva peelingen tränger in bättre i huden.

Steg 2 innebär själva peelingen som innehåller olika AHA-syror för exfoliering och förnyelse av huden.

Steg 3 är neutraliseringssteget då AHA-syran neutraliseras. Neutraliseringslösningen bidrar även till att lugna och lindra under tiden som huden återgår till sitt normala pH-värde.

ZO Skin Health Signature Peels:

  • Säkrar cellförnyelsen i överhuden

  • Avlägsnar döda hudceller vilket bl a ger bättre lyster

  • Bidrar till att jämna ut hudtonen

  • Minskar fina linjer

  • Gör huden mjuk och återfuktad