Coronainformation Har du tecken på luftvägsinfektion/feber/torrhosta/andningsbesvär? Stanna hemma och ring oss för ombokning av ditt besök.
Behöver du fylla på med hudvårdsprodukter? Vi skickar hem till dig. Just nu fraktfritt. Läs mera härNeoStrata

NeoStrata - Hudvård från världsledande hudvårdsforskare

Grunden till NeoStratas fantastiska hudvård lades redan på 1960-talet då banbrytande forskning ledde fram till kunskapen om fruktsyrors goda egenskaper på huden. Denna kunskap är grunden för modern avancerad hudvård. De viktigaste ingredienserna i NeoStratas produkter är:

  • AHA (alfahydroxysyra) = fruktsyror som finns naturligt i frukt och grönsaker

  • PHA (polyhydroxysyra) och Bionicsyror som båda är vidareutvecklingar av AHA

  • Neoglucosamin

Dessa ämnen har en skonsamt peelande effekt som stimulerar cellnybildning samt stimulerar till ökad och förbättrad funktion av hudens bindväv och elasticitet (kollagen och elastin). De har också en unik vattenbindande förmåga vilket ger en intensiv återfuktning av huden. Dessa effekter, som visats i många vetenskapliga studier, innebär att NeoStrata:

  • minskar fina linjer och rynkor

  • minskar acne, fet och ”oren” hy

  • lindrar rosacea

  • lindrar torr hud och eksem

  • bleker ytliga pigmentförändringar (solfläckar, melasma)

  • och mycket mer

NeoStrata innebär professionell medicinsk hudvård som skräddarsys för dina behov. Förutom hudvårdsprodukter för ansikte och kropp erbjuder NeoStrata också medicinsk kemisk peeling som kan göras som ansiktsbehandling men också på dekolletage, handryggar och på andra delar av kroppen. Peelingbehandlingen förbättrar och stärker huden och ökar effekten av NeoStratas hudvårdsprodukter. NeoStrata finns bara på mottagningar med ansvarig läkare.

NeoStratas produkter finns i ett stort antal utföranden som passar alla hudtyper och åldrar. De är testade och rekommenderas av dermatologer. Produkterna är inte testade på djur.


Vetenskapen bakom NeoStrata hudvårdsprodukter

NeoStratas grundare är två välkända dermatologer, professorerna dr Eugene van Scott och dr Ruey Yu. NeoStrata Company bedriver en mycket aktiv forskning inom dermatologi och har mer än 120 patent. Dr Scott och Dr Yu är fortfarande mycket aktiva och var de första som 2010 fick ett nyinstiftat pris från det amerikanska hudläkarsällskapet för sina enastående forskningsinsatser. Redan för nästan 50 år sedan upptäckte de fruktsyrornas positiva effekter på huden.

Fruktsyrorna kallas för alfahydroxysyror =AHA vilket är det namn som vanligtvis används. Fruktsyror är naturliga ofarliga syror som finns bl a i frukt och grönsaker. Exempel på AHA är sockersyra, citronsyra, mjölksyra. Många vetenskapliga artiklar finns publicerade där van Scott och Yu med flera visat vilka goda effekter AHA har, såsom att normalisera hornhuden, förbättra hudens elasticitet (=minska rynkor), stimulera kollagenproduktionen, bleka pigmentfläckar, och återställa hudens barriärfunktion. NeoStrata licensierar rätten att använda AHA till många kända företag som till exempel L`Oréal, Elisabeth Arden, MD-Formulation etc. I NeoStratas egna produkter är dock AHA mer effektivt genom att de har ett patenterat system för att transportera in AHA i huden vilket innebär att man kan använda högre koncentrationer (=mer effekt) med mindre irritation.

Neostrata har i sin forskning vidareutvecklat AHA-syrorna till polyhydroxysyror (PHA) och bionicsyror och patenterat rätten att använda dessa i hudvårdsprodukter. PHA och Bionicsyrorna är unika för NeoStratas produkter. De har alla AHA:s positiva egenskaper men är inte irriterande eftersom syrorna frisätts långsammare i huden och de har också en mycket hög återfuktande effekt. Det innebär att de även kan användas av personer som har eksem, rosacea eller annan lättirriterad och känslig hud.

På senare tid har man forskat fram flera nya ämnen och nya teknologier. De viktigaste är NeoGlucosamin och Aminofil. NeoGlucosamin och Aminofil är unikt för NeoStrata och finns inte hos något annat kosmetikaföretag.

Glucosamin finns naturligt i kroppen och är en av byggstenarna i bildandet av bl.a hyaluronsyra. Det används i flera olika läkemedel och används bland annat vid behandling av olika ledbesvär. NeoGlucosamin har av NeoStrata optimerats för att kunna användas i hudvårdsprodukter. Det har unika egenskaper och har bevisats ha många olika antiåldrande effekter på huden. Det har god exfolierande förmåga vilket ger huden bättre lyster och stimulerar till cellförnyelse. NeoG ökar fukten i huden och har en mycket påtagligt stimulerande effekt på kollagen- och hyaluronsyrebildningen i huden.

Sammantaget gör dessa egenskaper att NeoG minskar linjer och rynkor i ansiktet, jämnar ut pigmentrubbningar (genom att ingripa i själva bildandet av pigmentet), förbättrar hudens struktur, elasticitet och ger en fylligare hud. Det förbättrar också acnebenägen hud utan att huden blir irriterad.

Framför allt finns NeoGlucosamin i Skin Active serien som är marknadens bästa anti-aging serie. Det finns också i vissa acneprodukter och i Enlighten serien.

Det finns också ett kollagenstimulerande serum (Firming Collagen Booster) som bland annat innehåller NeoG och aminosyror som behövs för att bilda kollagen.

I Enlightenserien kombinerar NeoStrata NeoG med Maltobionicsyra (en PHA) och ett nytt blekande ämne (derivat från gurkmeja) som i vetenskapliga studier visats ha lika god effekt som hydrokinon. Hydrokinon är idag det mest använda ämnet för hudblekning men som också till viss del kan vara toxiskt och ibland kan ge upphov till helt vita fläckar och det används därför alltmer sällan.

NeoStratas aktiva ämnen kan med fördel kombineras med varandra och på så vis kan hudvården skräddarsys för var och ens behov. Man har i många vetenskapliga studier visat synergieffekter, dvs att ämnena genom att hjälpa varandra förstärker var och ens effekt.

Över huvudtaget är NeoStratas hudvård mycket väl dokumenterad vetenskapligt med dussintals publicerade studier (i flera fall banbrytande) i mycket välrenommerade dermatologiska tidskrifter.

NeoStrata är inte främmande för att addera andra ämnen som visats ha god effekt såsom retinol (A-vitamin), extrakt av stamceller från ett särskilt äpple från Schweiz som stimulerar hudens egna stamceller, granatäppleextrakt och andra antioxidanter.

Ett av de senare tillskotten i NeoStrata är Aminofil, ett aminosyrederivat med förmågan att bygga volym och fylla ut linjer och rynkor. Det är en ny banbrytande teknologi som bygger upp hudens naturliga volym direkt på problemområdet. Aminofil finns i Skin Active Line Lift som är ett tvåstegssystem som är ett komplement till övriga Skin Active produkterna.


Effekt

Att använda NeoStrata innebär inte bara god kosmetik utan också god hudvård.

Vid solskadad/åldrad hud verkar NeoStrata genom att stimulera till ökad cellförnyelse, förbättra bindvävsfunktioner, öka produktion av kollagen (bindvävsfibrer) och hyaluronsyra (samma ämne som man konstgjort sprutar in vid så kallad Restylanebehandling). Allt detta i kombination med mycket god återfuktning leder till mjukare hud, mindre rynkor, bättre lyster av huden och en utjämning av pigmentfläckar. PHA har också visat sig ha en skyddande effekt mot de solskador som uppstår av solens ultravioletta strålar.

NeoStratas acneprodukter innebär i sig en god behandling mot acne men kan också kombineras med annan medicinsk acnebehandling. Produkterna motverkar fet hy, öppnar upp porerna så att mängden pormaskar minskas, minskar finnar och minskar ärrbildning. Exuviance foundation och concealer är vårdande makeup-produkter som ger ett högklassiskt resultat utan att påverka acne negativt vilket de flesta andra täckande makeup-produkter gör.

Rosaceapatienter som brukar ha svårt att hitta produkter som de tolererar, tycker ofta att produkter som innehåller PHA känns bra. Många blir bättre i sin rosacea eftersom de får mindre rodnad och irritation i huden. Dessutom påverkas talgkörtlarna så att det påverkar sjukdomen positivt. Vi har flera patienter som kunnat sluta med eller minska sin läkemedelsbehandling efter att de börjat med NeoStrata hudvård.

Eksem/psoriasis lindras, och annan given behandling kan potentieras med hjälp av PHA-produkter.

Specialprodukter finns för: - torra handeksem - torra fotsulor med sprickor - extremt torr hud som vid ichtyos och eksem - pigmentfläckar - keratosis pilaris (knottrig hud oftast på överarmar, ibland på andra delar av huden) - fet oljig hy - torr/kliande hårbotten - åldrad hud


Tolerans

NeoStratas produkter brukar tolereras bra. Kontaktallergi är sällsynt då de ämnen som används är väl kontrollerade och testade. NeoStrata testar inte sina produkter på djur. I början kan man uppleva att huden känns torr, fnasig eller att den känns stram. Detta går över efter ett tag och beror på produkternas exfolierande (avfjällande) förmåga. Efter en tids användning kommer huden att kännas både mjukare och renare. För vissa produkter rekommenderar vi att man startar med ett s k startkit. Det är en kombinationsförpackning som innehåller förpackningar av flera produkter som man brukar kombinera för bästa resultat. Priset på ett startkit är rabatterat jämfört med ordinarie pris för motsvarande produkter. Att börja med ett start kit är ett prisvärt sätt att prova på NeoStratas produkter. Det är dock viktigt att poängtera att det inte räcker för att man ska hinna se en tydlig effekt av behandlingen vilket brukar ta upp emot 6 månader, även om det inte så sällan märks mycket tidigare.


Priser

NeoStratas produkter är mycket dryga, en förpackning räcker länge. NeoStrata har överhuvudtaget ett lägre pris jämfört med andra ledande märken inom hudvård. Sammantaget gör detta NeoStrata inte bara till den bästa hudvården utan också till den mest prisvärda.


Hur länge bör jag behandla?

Behandlingen bör du hålla på med över lång tid. Det tar tid att normalisera huden. Detta gäller oavsett om det är en acnebenägen hud eller en äldre hud där solskador och ålderstecken börjat komma. De flesta upplever dock en viss förbättring relativt snart. Att kombinera NeoStrata produkter med medicinsk kemisk peeling är ett bra sätt att öka och förbättra effekten.


Medicinsk kemisk peeling

Peelingbehandling innebär att man avlägsnar de döda hudceller som med den ständigt pågående cellnybildningen finns ytterst på huden. Behandlingen innebär även stimulans och uppbyggnad av huden.

NeoStrata Pro System erbjuder två olika huvudtyper av peelingbehandling, med glykolsyra (AHA) respektive med retional (A-vitamin). Båda typerna syftar till en normalisering av huden genom stimulans till ökad cellbildning, ökad kollagenbildning, förbättrad elasticitet (=minskar rynkor och fina linjer), blekning av pigmentfläckar och återställande av hudens barriärfunktion. Man skräddarsyr behandlingen utifrån önskad effekt. Vid glykolsyrapeeling av acnehud använder man sig till exempel av en booster avpassad för aknebenägen hud och vid pigmentfläckar använder man blekande ämnen.

Medicinsk kemisk peeling ges oftast som ansiktsbehandling men kan också användas på solskadad hud i urringningen (dekolletage), vid fotvård för torra och sprickbenägna fötter men även på andra delar av kroppen. Ovansidan av händerna är områden som man ofta glömmer att skydda för solen och som med tiden får ojämn pigmentering och andra tecken på förtida åldrande. Med peelingbehandling av händernas ovansida får man samma fina effekt som vid behandling av ansiktet, resultat är mjuka händer med fräsch lyster samt minskad pigmentering och linjebildning.

Glykolsyrapeeling med NeoStrata Pro System innebär i motsats till medicinska peelingar med fenol, triklorättiksyra eller salicylsyra en mer kontrollerad och skonsammare metod då AHA både är närande och fysiologisk för huden. NeoStrata Pro System glykolsyrapeeling är unik jämfört med andra AHA-behandlingar eftersom man arbetar med s k fria syror vilket både innebär en ökad effekt av behandlingen och en unik möjlighet till kontroll eftersom man lätt kan avbryta behandlingen då det är lämpligt. Behandlingen kan när som helst avbrytas genom neutralisering av syran vilket gör behandlingen mycket säker.

Retinolpeeling med NeoStrata Pro System är en unik kombination av retinol och NeoStratas volymgivande Aminofil. Peelingen förbättrar hudens struktur och spänst, minimerar linjer och rynkor samt jämnar ut hudtonen. Behandlingen är extra fördelaktig vid akne och orenheter men är också en högeffektiv anti aging behandling.

Innan den första behandlingen är det fördelaktigt om du under ett par veckor förberett huden genom att använda NeoStratas hudvårdsprodukter.

Glykolsyrabehandlingen går till så att man efter professionell rengöring applicerar AHA-lösningen. Lösningen får verka i ett par minuter innan man neutraliserar den. Efter avtorkning applicerar man en avpassad efterbehandling på huden. Efter behandlingen kan huden den närmaste dagen /dagarna vara något torr och rodnad. Vid nästkommande behandling ökas styrkan på AHA-lösningen och/eller behandlingstiden. För bästa resultat rekommenderas seriebehandling, gärna med 4 veckors mellanrum. Efter en seriebehandling kan man upprätthålla effekten med hjälp av underhållsbehandling varannan, var tredje månad eller med NeoStratas ansiktsbehandling för hemmabruk en gång per vecka. Ytterligare ett alternativ är NeoStratas Daily Peel Pads för dagligt bruk.

Retinolpeeling går till så att man efter professionell rengöring påför retinol-Aminofilkombinationen. Lösningen få verka i upp till åtta timmar innan den hemma tvättas av med enbart vatten. Efter 2-4 dagar börjar effekten märkas och de döda hudcellerna faller av. Processen pågår upp till en vecka och huden kan kännas lite spänd och stram under tiden. Under processen behandlar du huden med NeoStratas milda PHA-produkter och du kan sedan återgå till din vanliga hudvårdsrutin. För bästa resultat rekommenderas seriebehandling, med 6-8 veckors mellanrum. Det går också utmärkt att varva glykolsyra och retinolpeeling. All behandling sker under läkares ansvar.


Frågor?

För att boka tid för kostnadsfri konsultation och information eller om du är osäker på hur du skall använda produkterna se under Kontakt.