Fractional laser

Fractional laser

Fractional laser använder ljus med våglängden 1540 nanometer. Lasern alstrar en energipuls som värmer upp vattnet i huden och då ”kokar” omgivande kollagen. Varje energipuls ger 120 mikrohål ner i läderhuden och koagulerar kollagenet i vart och ett av dem. Efter destruering av kollagenet sker inläkning av nytt kollagen i dessa hål. Vi använder den effektiva Starlux 1540 fractional lasern.


Fractional laser används till:

  • Hudföryngring

  • Ärrkorrigering


Hudföryngring

Lasern alstrar en energipuls som värmer upp vattnet i huden och då ”kokar” omgivande kollagen. Varje energipuls ger 120 mikrohål ner i läderhuden och koagulerar kollagenet i vart och ett av dem. Efter destruering av kollagenet sker en ny inläkning av kollagen i dessa hål som ger en uppstramning av huden vilket minskar rynkor.


Indikationer

Hudföryngring vid rynkor utan pigmentförändringar och kärl. Som regel behövs minst 3 behandlingar med fractional laser med ca 3 veckors mellanrum för att ge bra effekt. Ännu bättre resultat kan uppnås med fler behandlingar.

I regel märker man ingen hudkvalitetsförbättring före den tredje behandlingen.

OBS! Kvalitetsförbättringen fortsätter i ca ett halvår efter avslutad behandling!

Kan även kombineras med IPL (Intensivt Pulsat Ljus) rejuvenation för kärl och pigment om så behövs. Då börjar man som regel med IPL-behandling 1-2 ggr.


Att tänka på före, under och efter behandlingsperioden

I princip ska man sköta sin hud som vanligt under behandlingsperioden, men en extra fuktighetsgivande nattkräm kan behövas.

Huden skall inte utsättas för sol under behandlingsperioden. Du bör använda solskyddsfaktor 30 eller högre utomhus och du bör fortsätta att använda hög solskyddsfaktor i 6 månader efter avslutad behandling.

Preparat som innehåller retinoider (A-vitaminsyror), samt brun utan sol krämer, ska inte användas före och under behandlingsperioden.

Livsstilen påverkar resultatet efter hudföryngring, framförallt solexposition, men också rökning, alkoholintag och vilka hudvårdsprodukter man använder.